ul. Niciarniana 9 05/06, Łódź

ORTORAD CLINIC

Polityka Prywatności i plików cookie

 

Ta strona używa plików cookies które są zapisywane na Twoim urządzeniu. Korzystanie z tej strony oznacza akceptację plików cookie.
Informacji zapisywanych w plikach cookies używamy w celach statystycznych jak również w celu dostosowania ustawień do indywidualnych potrzeb użytkownika.

Czym są pliki cookies?

Poprzez pliki cookies należy rozumieć dane informatyczne, w szczególności pliki tekstowe, przechowywane w urządzeniach końcowych użytkowników przeznaczone do korzystania ze stron internetowych. Pliki te pozwalają rozpoznać urządzenie użytkownika i odpowiednio wyświetlić stronę internetową dostosowaną do jego indywidualnych preferencji. Cookies zazwyczaj zawierają nazwę strony internetowej z której pochodzą, czas przechowywania ich na urządzeniu końcowym oraz unikalny numer.

Do czego używamy plików cookies?

Pliki cookies używane są w celu dostosowania zawartości stron internetowych do preferencji użytkownika oraz optymalizacji korzystania ze stron internetowych. Używane są również w celu tworzenia anonimowych, zagregowanych statystyk, które pomagają zrozumieć w jaki sposób użytkownik korzysta ze stron internetowych co umożliwia ulepszanie ich struktury i zawartości, z wyłączeniem personalnej identyfikacji użytkownika.

Czy pliki cookies zawierają dane osobowe?

Dane osobowe gromadzone przy użyciu plików cookies mogą być zbierane wyłącznie w celu wykonywania określonych funkcji na rzecz użytkownika. Takie dane są zaszyfrowane w sposób uniemożliwiający dostęp do nich osobom nieuprawnionym.

Usuwanie plików cookies

Standardowo oprogramowanie służące do przeglądania stron internetowych domyślnie dopuszcza umieszczanie plików cookies na urządzeniu końcowym. Ustawienia te mogą zostać zmienione w taki sposób, aby blokować automatyczną obsługę plików cookies w ustawieniach przeglądarki internetowej bądź informować o ich każdorazowym przesłaniu na urządzenie użytkownika. Szczegółowe informacje o możliwości i sposobach obsługi plików cookies dostępne są w ustawieniach oprogramowania (przeglądarki internetowej).
Ograniczenie stosowania plików cookies, może wpłynąć na niektóre funkcjonalności dostępne na stronie internetowej.

Jakich plików cookies używamy?

Stałe – pozostają na urządzeniu użytkownika przez czas określony w parametrach plików cookies albo do momentu ich ręcznego usunięcia przez użytkownika.

Sesyjne – pozostają na urządzeniu użytkownika, aż do wylogowania ze strony internetowej lub wyłączenia oprogramowania (przeglądarki internetowej). Tego typu cookies nie stosujemy w ramach standardowo ustawianych cookies.

Analityczne – wykorzystywane przez zintegrowane serwisy, najczęściej np. Google Analytics, w tym w szczególności użytkowników strony internetowej, podlegają ich własnej polityce prywatności.

Więcej informacji na temat plików cookies znajdziesz pod adresem http://wszystkoociasteczkach.pl/ lub w sekcji „Pomoc” w menu przeglądarki internetowej.

  1. Administratorem Pani/Pana danych osobowych jest ORTORAD  CLINIC WOJCIECH RADLIŃSKI z siedzibą w  Łodzi 92-238  przy ul. NICIARNIANAEJ 9 05/06(zwany dalej „Administratorem”). Z Administratorem można się skontaktować przez wysłanie wiadomości na e-mail: ortorad@ortorad.pl
  2. Dane osobowe udostępniane przez użytkownika w formularzu rejestracji on-line będą wykorzystywane wyłącznie w celu przeprowadzenia procesu rejestracji oraz w celu właściwego wykonania usług dostępnych w Ortorad  CLINIC Wojciech Radliński. Pani/Pana dane osobowe przetwarzane są w celu dokonania rezerwacji wizyty zgodnie z Pani/Pana żądaniem. Podstawą prawną przetwarzania Pani/Pana danych osobowych w tym przypadku jest niezbędność ich przetwarzania w celu podjęcia działań na Pani/Pana żądanie przed zawarciem umowy o udzielenie świadczenia zdrowotnego ( 6 ust. 1 lit. b RODO). Dostęp do Państwa danych pozyskanych z formularza rejestracji on-line ma personel Administratora oraz podmioty świadczące usługi na rzecz Administratora (tj. usługi IT i wsparcia technicznego, usługi księgowe, zewnętrzni audytorzy i podmioty świadczące specjalistyczne usługi, np. doradztwo prawne,), które muszą mieć dostęp do danych, aby wykonywać swoje obowiązki. Pani/Pana dane osobowe pozyskane w procesie rejestracji on-line będą przechowywane przez okres zgodny z aktualnymi wymaganiami. Przysługuje Pani/Panu prawo do:

– żądania dostępu do swoich danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania, a także prawo do przenoszenia danych,

– w przypadku, gdy podstawą przetwarzania danych osobowych jest prawnie uzasadniony interes Administratora – wniesienia w dowolnym momencie sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych z przyczyn związanych z Pani/Pana szczególną sytuacją,

– wniesienia skargi do organu nadzorczego, tj. Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

Pani/Pana dane osobowe nie będą wykorzystywane do podejmowania zautomatyzowanych decyzji, w tym profilowania.

  1. Dane osobowe udostępnione przez użytkownika za pomocą formularza kontaktowego będą przetwarzane w celu udzielenia odpowiedzi na Państwa wiadomość. Podstawą prawną  przetwarzania Państwa danych osobowych w tym przypadku jest prawnie uzasadniony interes Administratora, polegający na obsłudze Państwa korespondencji ( 6 ust. 1 lit. f RODO). Dostęp do Państwa danych będą mieć nasi pracownicy, podwykonawcy oraz podmioty świadczące usługi na naszą rzecz (tj. usługi IT i wsparcia technicznego), które muszą mieć dostęp do danych, aby wykonywać swoje obowiązki.  Państwa dane będą przechowywane przez okres niezbędny do rozpatrzenia zapytania. Przysługuje Państwu prawo do:
    – żądania dostępu do swoich danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia  przetwarzania, a także prawo do przenoszenia danych,
    – wniesienia w dowolnym momencie sprzeciwu wobec przetwarzania Państwa danych osobowych z przyczyn związanych z Państwa szczególną sytuacją,
    – wniesienia skargi do organu nadzorczego, tj. Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

Państwa dane osobowe nie będą wykorzystywane do podejmowania zautomatyzowanych decyzji, w tym profilowania.